Δρ.Μαρία Σπηλιώτη

Ζωοτέχνης- Αγροτοοικονομολόγος, M.Sc., Ph.D.
Η Δρ.Μαρία Σπηλιώτη σπούδασε (2009-2014) στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε με βαθμός 7,5/10, ο οποίος ανήκει στο ανώτερο 5 % μεταξύ των 50 φοιτητών του τμήματος που αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 (ανεξαρτήτως έτους εισαγωγής). Έκανε μεταπτυχιακό (2014-2016) στο αντικείμενο της Επιχειρηματικότητας και Συμβουλευτικής στην Αγροτική Ανάπτυξη στο ίδιο πανεπιστήμιο (Βαθμός διπλώματος: 8,89/10).
Πιστοποιήθηκε (2020-2021) με Εξειδικευμένη Επιμόρφωση στο Business Administration στην κατεύθυνση Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Βαθμός: 91,7%). Απέκτησε τον Διδακτορικό της τίτλο (2019-2023) στην Αναβάθμιση των Αλυσίδων Αξίας Ποιοτικών Αγροτοδιατροφικών προϊόντων από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
(Βαθμός: Άριστα). Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει πολύχρονη ερευνητική εμπειρία σε εθνικά και περιφερειακά προγράμματα, καθώς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και Συνέδρια.
H Μαρία Σπηλιώτη έχει διδάξει τα προπτυχιακά μαθήματα Marketing Αγροτικών Προϊόντων, Ευρωπαϊκή και Εθνική Αγροτική Πολιτική και Γενικές Αρχές Οικονομικής Επιστήμης ως εντεταλμένη διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και θέματα Επιχειρηματικότητας και Στρατηγικού Σχεδιασμού Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ελευθερία Καπαράκου

Τεχνολόγος Τροφίμων M.Sc.
Η Ελευθερία Καπαράκου είναι M.Sc. Τεχνολόγος Τροφίμων με ειδίκευση την Μελέτη και Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων και υποψήφια Διδάκτωρ στο Εργαστήριο Χημείας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση με χρωματογραφικές μεθόδους (GC-MS, HPLC-UV/Vis-MS), καθώς και με φασματοσκοπικές μεθόδους (UV-Vis, FT-IR, FT-Raman) φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, φυσικών προϊόντων, τροφίμων. Επίσης, στην μελέτη της βιολογικής τους δραστικότητας μέσω δοκιμών αντιοξειδωτικής ικανότητας, προσδιορισμού περιεκτικότητας φαινολικών συστατικών και τοξικότητας.
Κωνσταντίνος Τούσης
Γεωπόνος Msc.

Ο Κωνσταντίνος Τούσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών « Καινοτόμες εφαρμογές στην Αειφορική Γεωργία στη Βελτίωση Φυτών και στην Αγρομετεωρολογία» του τμήματος Επίστημης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α. και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην κατεύθυνση «Αειφορική Γεωργία και Πιστοποίηση».
Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο εργαστήριο Γεωργίας του Γ.Π.Α. και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον εντοπισμό και την ανάδειξη αυτοφυών ειδών ΦΑΦ, τη παραγωγή πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού και την μελέτη των μεθόδων αναπαραγωγής, τις βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας τους και την αξιολόγηση των παραγόμενων προϊόντων τους.
Ως συνεργάτης της Καθηγήτριας Γ. Οικονόμου έχει απασχοληθεί σε ερευνητικά
έργα και δράσεις που αφορούν τα ΦΑΦ.